Program pilotażowy “Dobry posiłek w szpitalach”

JADŁOSPISY od 3 do 9 MARCA 2025 r.


  • dieta podstawowa
  • dieta łatwostrawna
  • dieta papkowa / płynna
  • dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
  • dieta mamy 
  • gluten pszenny, gluten jęczmienny, gluten żytni
  • skorupiaki, ryby
  • jaja, mleko, ser
  • soja, orzechy, orzeszki ziemne
  • łubin, mięczak, nasiona sezamu, gorczyca
  • seler
  • dwutlenek siarki i siarczyny
  • zdjęcia posiłków z opisem diety i datą znajdują się w galerii zdjęć poniżej
  • zupy przygotowywane są na wywarach mięsno- warzywnych.
  • spis receptur potraw dostępny jest u dietetyka w kuchni szpitalnej

JADŁOSPIS OD 03.03.2025 r. DO 09.03.2025 r. (zobacz i pobierz)

śniadanie 03.03.2025 r. – dieta podstawowa
śniadanie 03.03.2025 r. – dieta łatwostrawna
obiad 03.03.2025 r. – dieta podstawowa
obiad 03.03.2025 r. – dieta łatwostrawna
śniadanie 04.03.2025 r. -dieta podstawowa
śniadanie 04.03.2025 r. -dieta łatwostrawna
obiad 04.03.2025 r.- dieta podstawowa
obiad 04.03.2025 r.- dieta łatwostrawna
śniadanie 05.03.2025 r. – dieta podstawowa

śniadanie 05.03.2025 r. – dieta łatwostrawna

obiad 05.03.2025 r. – dieta podstawowa
obiad 05.03.2025 r. – dieta łatwostrawna
śniadanie 06.03.2025 r. – dieta podstawowa
śniadanie 06.03.2025 r. – dieta łatwostrawna
obiad 06.03.2025 r. – dieta podstawowa
obiad 06.03.2025 r. – dieta łatwostrawna
śniadanie 07.03.2025 r. – dieta podstawowa
śniadanie 07.03.2025 r. – dieta łatwostrawna

obiad 07.03.2025 r. – dieta podstawowa

obiad 07.03.2025 r. – dieta łatwostrawna