Program pilotażowy “Dobry posiłek w szpitalach”

JADŁOSPISY OD 8 DO 14 STYCZNIA 2024 r.


DIETY PRZYGOTOWYWANE CODZIENNIE W GŁOGOWSKIM SZPITALU POWIATOWYM:

  • dieta podstawowa
  • dieta łatwostrawna
  • dieta papkowa / płynna
  • dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
  • dieta mamy 

ALERGENY: 

  • gluten pszenny, gluten jęczmienny, gluten żytni
  • skorupiaki, ryby
  • jaja, mleko, ser
  • soja, orzechy, orzeszki ziemne
  • łubin, mięczak, nasiona sezamu, gorczyca
  • seler
  • dwutlenek siarki i siarczyny

DODATKOWE INFORMACJE:

  • zdjęcia posiłków z opisem diety i datą znajdują się w galerii zdjęć poniżej
  • zupy przygotowywane są na wywarach mięsno – warzywnych.
  • spis receptur potraw dostępny jest u dietetyka w kuchni szpitalnej

JADŁOSPISY:



Galeria zdjęć