25 lutego 2024
JADŁOSPISY OD 26 LUTEGO DO 3 MARCA 2024 r.
DIETY PRZYGOTOWYWANE CODZIENNIE W GŁOGOWSKIM SZPITALU POWIATOWYM:
- dieta podstawowa
- dieta łatwostrawna
- dieta papkowa / płynna
- dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
- dieta mamy
ALERGENY:
- gluten pszenny, gluten jęczmienny, gluten żytni
- skorupiaki, ryby
- jaja, mleko, ser
- soja, orzechy, orzeszki ziemne
- łubin, mięczak, nasiona sezamu, gorczyca
- seler
- dwutlenek siarki i siarczyny
DODATKOWE INFORMACJE:
- zdjęcia posiłków z opisem diety i datą znajdują się w galerii zdjęć poniżej
- zupy przygotowywane są na wywarach mięsno- warzywnych.
- spis receptur potraw dostępny jest u dietetyka w kuchni szpitalnej
JADŁOSPISY:
JADŁOSPIS OD 26.02.2024 r. DO 03.03.2024 r. (zobacz i pobierz)